Thaise gehaktballen met kokossaus

4
0 - 30 minuten
kalfsgehakt
*
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined

Bereidingswijze

Meng het gehakt met 1½ eetlepel red curry paste, het ei en het paneermeel. Vorm er 8 gehaktballen van. Verhit de zonnebloemolie in een diepe braadpan en bak hierin de gehaktballen rondom bruin.

Pers de limoen uit en meng het sap met de kokosmelk, de rest van de red curry paste en de vissaus (of sojasaus). Voeg het kokosmengsel aan de gehaktballen toe, breng het vocht tegen de kook aan en laat de gehaktballen met de deksel schuin op de pan in ongeveer 15 minuten verder gaar worden. Geregeld keren. Roer de sesamolie door de saus. Lekker met witte (basmati)rijst en paksoi.

Ingrediënten

  • 500 g kalfsgehakt
  • 3 eetlepels Red Curry Paste
  • 1 ei (losgeklopt)
  • 4 eetlepels paneermeel
  • 2 eetlepels zonnebloemolie
  • 1 kleine limoen
  • 4 eetlepels kokosmelk (blik of pakje)
  • 3 eetlepels Nam Pla (Thaise vissaus of neem sojasaus)
  • 1 theelepel sesamolie

Voedingswaarden

receptenzoeker

  • Deze website gebruikt cookies ter registratie van webstatistieken. Door voor "Ik ga akkoord" te kiezen geeft u toestemming voor het zetten van cookies op uw systeem.
  • Ik ga akkoord.