Zwezeriktaartje, kumquat, blanquettesaus

4
> 60 minuten
kalfszwezerik
***
bakken
Culinaire Saissonier

Bereidingswijze

Spoel de zwezeriken 1 nacht in water. Blancheer en pel deze. Kruid met zout en peper en haal de zwezerik door de bloem. Bak in ruim boter en arroseer vaak.

Blancheer de sperziebonen 2 minuten en schrik deze meteen af. Snijd fijn en breng op smaak met olijfolie, fijngesneden bieslook en knoflook. Open de mosselen en de kokkels in kokend water. Schrik ze meteen in een ijsbad en haal uit de schelpen. Breng op smaak met peper en olijfolie.

Leg drie lagen brickdeeg, ingesmeerd met olijfolie, in de bodem van een taart­vormpje. Bak 7 minuten in de oven van 180°C.

Leg de sperziebonen op het brickdeeg en daarbovenop de schelpdieren en de gesneden zwezerik. Bestrooi met bieslook en er leg er dunne plakjes kumquat bij. Schenk de saus op het taartje.

Ingrediënten:

  • 1 (van 200 g) stuk kalfszwezerik
  • 8 mosselen uit het Thau meer
  • 16 grote kokkels
  • 200 g fijne sperziebonen
  • 1 teentje knoflook
  • bieslook
  • blanquettesaus
  • 4 vellen brickdeeg
  • olijfolie
  • kumquats
  • zout
  • peper
  • Deze website gebruikt cookies ter registratie van webstatistieken. Door voor "Ik ga akkoord" te kiezen geeft u toestemming voor het zetten van cookies op uw systeem.
  • Ik ga akkoord.