Zwitserse kalfsvleesreepjes

4
0 - 30 minuten
kalfsvleesreepjes
*
undefined
Vlees.nl
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined

Bereidingswijze

Haal het vlees een half uur voor bereiding uit de koelkast. Pel en snipper de ui. Snijd de champignons in plakjes. Verhit de boter in een hapjespan en bak het vlees al omscheppend gaar. Neem het vlees uit de pan en bestrooi het met peper en zout en de bloem.

Fruit de ui in het bakvet in ± 5 minuten glazig. Voeg de champignons toe en bak ze ± 3 minuten mee. Schenk de wijn en de creme fraîche erbij en breng alles aan de kook. Voeg het vlees, de kappertjes en peper en zout naar smaak toe en warm alles nog even goed door. Neem de pan van het vuur en roer tenslotte de peterselie erdoor.

Ingrediënten

  • 400 gram kalfsvleesreepjes
  • 1 ui
  • 250 gram champignons
  • 30 gram boter (of margarine)
  • 1 eetlepel bloem (tarwe)
  • 1 deciliter witte wijn (droge)
  • 1 deciliter crème fraîche
  • 2 eetlepels kappertjes
  • 2 eetlepels peterselie (verse)
  • 1 snufje zout
  • 1 snufje peper

Voedingswaarden

receptenzoeker

  • Deze website gebruikt cookies ter registratie van webstatistieken. Door voor "Ik ga akkoord" te kiezen geeft u toestemming voor het zetten van cookies op uw systeem.
  • Ik ga akkoord.