Rollade met haricots verts, aardappeltjes met rode schil en rode wijnsaus

Deze rollade met haricots verts, aardappeltjes met rode schil en rode wijnsaus is een klassieke maaltijd met een moderne twist. De malse kalfsrollade wordt gevuld met smaakvolle ingrediënten en gegaard in een ovenschotel met verse haricots verts en aardappeltjes met rode schil. De rijke rode wijnsaus maakt het gerecht compleet. Perfect voor een gezellig diner met familie of vrienden.

Rollade met haricots verts, aardappeltjes met rode schil en rode wijnsaus

Deze rollade met haricots verts, aardappeltjes met rode schil en rode wijnsaus is een klassieke maaltijd met een moderne twist. De malse kalfsrollade wordt gevuld met smaakvolle ingrediënten en gegaard in een ovenschotel met verse haricots verts en aardappeltjes met rode schil. De rijke rode wijnsaus maakt het gerecht compleet. Perfect voor een gezellig diner met familie of vrienden.
Totale tijd 1 uur 30 minuten

Ingrediënten
  

  • 1 stuk lende kalfsrollade
  • 1 eetl boter
  • 500 gr haricots verts
  • 750 g aardappeltjes met rode schil
  • Voor de saus
  • 1 eetl boter om te bakken
  • 3 klontjes ijskoude boter om saus af te maken
  • rode ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1 takje tijm
  • 1 blaadje laurier
  • 3 dl kalfsfond
  • 3 dl rode wijn
  • peper en zout naar smaak

Instructies
 

  • Haal het vlees een ur voor bereiding uit de koelkast. Verwarm de boter in een braadpan op middelmatig vuur. Pak de rollade in het midden vast en schroei eerst de beide zijkanten dicht. Leg daarna de rollade in de pan en kleur de rollade rondom goudbruin. Leg een deksel op de pan en braad de rollade onder regelmatig bedruipen op een lage temperatuur (ca. 100°C) ongeveer 1 tot 1,5 uur (= kerntemperatuur 62°-65°C). Een rollade gemaakt van lende kan uitstekend rosé gegeten worden.
  • Neem de rollade uit de pan en wikkel hem in aluminiumfolie. Laat de rollade tenminste 5 minuten rusten voor het aansnijden. Verwijder de touwtjes en snijd de rollade met een scherp, niet gekarteld mes in plakken.
  • Bereidingswijze saus: verhit de boter in een pan, voeg ui, knoflook, tijm en laurier toe en fruit het. Voeg de rode wijn en de kalfsfond toe en kook het in tot ongeveer 1,75 dl. Roer voor het opdienen de koude boter door de saus. Dat maakt de saus zacht van smaak en geeft het een mooie glans. Voeg peper en zout naar smaak toe. Kook de haricots verts al dente (beetgaar). Was de aardappeltjes en halveer ze. Blancheer ze, giet af en rooster ze daarna in de oven.
  • Voor het serveren: schik de boontjes en aardappeltjes op een schaal, leg de rollade erop en serveer de saus er apart bij.
Trefwoord kalfsrollade
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Laat eens horen hoe het was!
Deel dit bericht
Scroll naar boven