Salade met kalfstong “Ravigotte”

Een salade met kalfstong “Ravigotte” is een heerlijk en verfijnd gerecht dat perfect is voor een lunch, lichte maaltijd of als voorgerecht. De malse kalfstong wordt gecombineerd met een frisse ravigottesaus en knapperige groenten, wat resulteert in een salade die zowel verfrissend als smakelijk is.

Salade met kalfstong “Ravigotte”

Een salade met kalfstong "Ravigotte" is een heerlijk en verfijnd gerecht dat perfect is voor een lunch, lichte maaltijd of als voorgerecht. De malse kalfstong wordt gecombineerd met een frisse ravigottesaus en knapperige groenten, wat resulteert in een salade die zowel verfrissend als smakelijk is.
Totale tijd 1 uur 8 minuten

Ingrediënten
  

  • 1 stuk kalfstong
  • 3 l water
  • 300 gram winterwortelblokjes
  • 300 gram knolselderij blokjes
  • 200 gram ui gesneden
  • 200 gram prei gesneden
  • 5 takjes tijm
  • 2 takjes rozemarijn
  • 5 blaadjes laurier
  • peper en zout
  • Salade:
  • veldsla gewassen en gedroogd
  • 1 sjalotje gesnipperd
  • 12 appelkappertjes in helften
  • dragonblaadjes
  • bieslook
  • peterselie
  • 50 gr olijfolie
  • 20 gram witte wijn azijn
  • peper en zout

Instructies
 

  • Doe water, groenten en kruiden en peper in een pan en breng aan de kook, voeg de kalfstong toe en kook zacht in 2-2,5 uur gaar. Als het puntje bij het knijpen zacht is is de tong gaar. Laat 10 minuten afkoelen en pel de buiten laag er af.
  • Fruit voor de salade de sjalot in een scheut olie, voeg kappertjes en gesneden kruiden toe en blus af met de azijn. Voeg de rest van de olijfolie toe en breng op smaak.
  • Snij de tong in de lengte in plakken en grill deze in een grillpan of op een houtskoolgrill. Leg op het bord, decoreer met de veldsla en bedruip met de ravigotte dressing. Als finishing touch een handje verse micro-greens (kiemgroenten).
Trefwoord kalfstong
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Laat eens horen hoe het was!
Deel dit bericht
Scroll naar boven