Saltimbocca, wat “springt in de mond” betekent, is een klassiek Italiaans gerecht dat bestaat uit dunne kalfsvleesrolletjes gevuld met spek en salieblaadjes, en vervolgens kort gebakken in witte wijn of Marsala. De combinatie van de malse kalfsvlees, het spek, de aromatische salie en de frisse witte wijn of Marsala creëert een onweerstaanbare smakencombinatie.
Saltimbocca
Saltimbocca, wat "springt in de mond" betekent, is een klassiek Italiaans gerecht dat bestaat uit dunne kalfsvleesrolletjes gevuld met spek en salieblaadjes, en vervolgens kort gebakken in witte wijn of Marsala. De combinatie van de malse kalfsvlees, het spek, de aromatische salie en de frisse witte wijn of Marsala creëert een onweerstaanbare smakencombinatie.
Totale tijd 30 minuten min
Ingrediënten
- 4 stuks kalfsschnitzels
- 1 el Dijon-mosterd
- 8 plakken merano-spek
- 8 salieblaadjes
- 1 el zonnebloemolie
- Zout
- Versgemalen peper
Instructies
- Haal de kalfsschnitzels een half uur voor de bereiding uit de koelkast en laat ze op kamertemperatuur komen.
- De tandenstokers in koud water weken. Kalfsschnitzels halveren en licht plateren. Een zijde van de schnitzel met mosterd insmeren en er een plak merano-spek en een salieblaadje op leggen Schnitzel dichtvouwen en aan de zijkant met tandenstokers vastmaken.
- Grillrooster met olie instrijken en het kalfsvlees erop leggen. Kalfsvlees altijd indirect grillen. Zorg dat er in de grill een constante temperatuur van 150 tot 160°C heerst. De grilltijd is ongeveer 4 minuten per kant.
- Saltimbocca van kalfsvlees pas na het grillen met wat zout en peper uit de molen kruiden en direct opdienen. Past goed bij groene sla en vers ciabattabrood.
Trefwoord kalfsschnitzels
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Laat eens horen hoe het was!