Saucijsjes met stamppotje van andijvie en jus van sjalotjes en rode wijn

Dit recept voor saucijsjes met stamppotje van andijvie en jus van sjalotjes en rode wijn is een echte klassieker in de Nederlandse keuken. De malse saucijsjes worden gecombineerd met een romige andijviestamppot en een smaakvolle jus van sjalotjes en rode wijn. Dit gerecht is perfect voor een koude winterdag en is comfortfood op zijn best.

Saucijsjes met stamppotje van andijvie en jus van sjalotjes en rode wijn

Dit recept voor saucijsjes met stamppotje van andijvie en jus van sjalotjes en rode wijn is een echte klassieker in de Nederlandse keuken. De malse saucijsjes worden gecombineerd met een romige andijviestamppot en een smaakvolle jus van sjalotjes en rode wijn. Dit gerecht is perfect voor een koude winterdag en is comfortfood op zijn best.
Totale tijd 25 minuten

Ingrediënten
  

  • 8 stuks kalfssaucijs
  • 30 gram roomboter
  • 2 sjalotjes gehakt
  • 1 deciliter rode wijn
  • 2 deciliter kalfsfond
  • 1500 gram kruimige aardappels
  • 400 gram andijvie fijngesneden
  • peper uit de molen
  • zout naar smaak

Instructies
 

  • Schil de aardappels, snij in 4-en, spoel af en zet op hoog vuur met koud water en iets zout. Als de piepers koken, vuur op een half pitje en zachtjes gaarkoken met deksel schuin op de pan. Verwarm ondertussen een koekenpan met dikke bodem op matige temperatuur. Bak de saucijsjes rondom goudbruin en gaar in de roomboter. Haal de saucijsjes uit de pan en leg op een warme schaal. Dek af met plasticfolie.
  • Zet de koekenpan terug op het vuur, voeg sjalotjes toe en fruit even aan. Afblussen met rode wijn, voeg kalfsfond toe en laat even inkoken. Je kan de jus eventueel iets afbinden met aardappelzetmeel.
  • Giet de gare aardappels af en zet de pan terug op het vuur, schud even om. Zet het vuur uit en voeg de andijvie toe. Meng de aardappelen en de andijvie met een pureestamper. Als je de stamppot iets smeuïger wilt maken kun je altijd een scheutje gekookte melk, of kokende groenten bouillon toevoegen. Breng de stamppot op smaak met zout en peper.
  • Serveer in een grote schaal met de saucijsjes erop, of verdeel over 4 warme borden.
Trefwoord kalfssaucijs
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Laat eens horen hoe het was!
Deel dit bericht
Scroll naar boven