Ga naar de inhoud
Home
Alle recepten
Kookvideo’s
FAQ
Over Kalfsvlees
Home
Alle recepten
Kookvideo’s
FAQ
Over Kalfsvlees
Home
Alle recepten
Kookvideo’s
FAQ
Over Kalfsvlees
Zwitserse kalfsvleesreepjes
Voorbereidingstijd
Bereidingstijd
Totale bereidingstijd
30 minuten
portie aantal
−
4
porties
+
Ingrediënten
400
gram
kalfsvleesreepjes
1
ui
250
gram
champignons
30
gram
boter
1
eetlepel
bloem
1
deciliter
witte wijn
1
deciliter
crème fraîche
2
eetlepels
kappertjes
2
eetlepels
peterselie
1
snufje
zout
1
snufje
peper
Bereidingswijze
Stap 0/2 (0% voltooid)
1
Haal het vlees een half uur voor bereiding uit de koelkast. Pel en snipper de ui. Snijd de champignons in plakjes. Verhit de boter in een hapjespan en bak het vlees al omscheppend gaar. Neem het vlees uit de pan en bestrooi het met peper en zout en de bloem.
2
Fruit de ui in het bakvet in ± 5 minuten glazig. Voeg de champignons toe en bak ze ± 3 minuten mee. Schenk de wijn en de creme fraîche erbij en breng alles aan de kook. Voeg het vlees, de kappertjes en peper en zout naar smaak toe en warm alles nog even goed door. Neem de pan van het vuur en roer tenslotte de peterselie erdoor.
Reset stappen
Ook lekker om te maken
Kalfsborst, geserveerd als blanquette.
Kalfszwezerik met bietenstructuren
Kalfsmedaillons met gegrilde witte asperges, wortelpuree en bearnaisesaus.
Kalfs-smashburger met burgersaus, veldsla, tomaat, rode ui en Parmezaankletskop.