Zwitserse kalfsvleesreepjes, ook wel bekend als Geschnetzeltes, is een klassieke Zwitserse maaltijd die perfect is voor een comfortabele en smaakvolle avondmaaltijd. De malse kalfsvleesreepjes worden gesauteerd in een romige saus met champignons en ui, en geserveerd met rösti of rijst. De toevoeging van een moderne twist, zoals een scheutje witte wijn of een vleugje verse kruiden, maakt dit gerecht extra speciaal.
Zwitserse kalfsvleesreepjes
Zwitserse kalfsvleesreepjes, ook wel bekend als Geschnetzeltes, is een klassieke Zwitserse maaltijd die perfect is voor een comfortabele en smaakvolle avondmaaltijd. De malse kalfsvleesreepjes worden gesauteerd in een romige saus met champignons en ui, en geserveerd met rösti of rijst. De toevoeging van een moderne twist, zoals een scheutje witte wijn of een vleugje verse kruiden, maakt dit gerecht extra speciaal.
Totale tijd 30 minuten min
Ingrediënten
- 400 gram kalfsvleesreepjes
- 1 ui
- 250 gram champignons
- 30 gram boter of margarine
- 1 eetlepel bloem tarwe
- 1 deciliter witte wijn droge
- 1 deciliter crème fraîche
- 2 eetlepels kappertjes
- 2 eetlepels peterselie verse
- 1 snufje zout
- 1 snufje peper
Instructies
- Haal het vlees een half uur voor bereiding uit de koelkast. Pel en snipper de ui. Snijd de champignons in plakjes. Verhit de boter in een hapjespan en bak het vlees al omscheppend gaar. Neem het vlees uit de pan en bestrooi het met peper en zout en de bloem.
- Fruit de ui in het bakvet in ± 5 minuten glazig. Voeg de champignons toe en bak ze ± 3 minuten mee. Schenk de wijn en de creme fraîche erbij en breng alles aan de kook. Voeg het vlees, de kappertjes en peper en zout naar smaak toe en warm alles nog even goed door. Neem de pan van het vuur en roer tenslotte de peterselie erdoor.
Trefwoord kalfsvleesreepjes
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Laat eens horen hoe het was!