Ga terug

Kalfsgehaktballen.

Kalfsgehaktballen zijn sappige en mild gekruide gehaktballetjes die bekendstaan om hun fijne, zachte structuur en verfijnde smaak.
Bereidingstijd 30 minuten
Totale tijd 30 minuten

Ingrediƫnten
  

  • 600 gram kalfsgehakt
  • 2 eieren
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 150 gram dadels
  • 2,5 deciliter bouillon
  • 200 gram gekookte kikkererwten
  • 1 eetlepel citroensap
  • 1 theelepel suiker
  • 50 gram pistachenoten
  • 2 eetlepels peterselie fijngehakt
  • iets nootmuskaat
  • iets kruidnagelpoeder
  • iets kaneelpoeder
  • peper en zout

Instructies
 

  • Vermeng het gehakt met de eieren, zout, peper, nootmuskaat, kruidnagelpoeder en kaneel en maak er kleine balletjes van.
  • Bak deze balletjes in olijfolie in ca. 5 minuten goudbruin.
  • Ontpit de dadels, snijd ze in reepjes en voeg ze samen met de bouillon, kikkererwten, het citroensap en de suiker toe aan de gehaktballetjes.
  • Stoof de gehaktballetjes gaar in ca. 15 minuten zonder deksel op de pan.
  • Lepel het gerecht op warme borden en strooi de grof gehakte pistachenoten erover.
  • Strooi er op het laatste moment peterselie over en eventueel voor de kleur wat reepjes tomaat of paprika.
  • Tip: Lekker met rijst.
Trefwoord kalfsgehakt