Kalfsgehaktballen.
Kalfsgehaktballen zijn sappige en mild gekruide gehaktballetjes die bekendstaan om hun fijne, zachte structuur en verfijnde smaak.
Bereidingstijd 30 minuten min
Totale tijd 30 minuten min
- 600 gram kalfsgehakt
- 2 eieren
- 3 eetlepels olijfolie
- 150 gram dadels
- 2,5 deciliter bouillon
- 200 gram gekookte kikkererwten
- 1 eetlepel citroensap
- 1 theelepel suiker
- 50 gram pistachenoten
- 2 eetlepels peterselie fijngehakt
- iets nootmuskaat
- iets kruidnagelpoeder
- iets kaneelpoeder
- peper en zout
Vermeng het gehakt met de eieren, zout, peper, nootmuskaat, kruidnagelpoeder en kaneel en maak er kleine balletjes van.
Bak deze balletjes in olijfolie in ca. 5 minuten goudbruin.
Ontpit de dadels, snijd ze in reepjes en voeg ze samen met de bouillon, kikkererwten, het citroensap en de suiker toe aan de gehaktballetjes.
Stoof de gehaktballetjes gaar in ca. 15 minuten zonder deksel op de pan.
Lepel het gerecht op warme borden en strooi de grof gehakte pistachenoten erover.
Strooi er op het laatste moment peterselie over en eventueel voor de kleur wat reepjes tomaat of paprika.
Tip: Lekker met rijst.