
Kalfsgehaktballen.
Kalfsgehaktballen zijn sappige en mild gekruide gehaktballetjes die bekendstaan om hun fijne, zachte structuur en verfijnde smaak.
Bereidingstijd 30 minuten min
Totale tijd 30 minuten min
Ingredients
- 600 gram kalfsgehakt
- 2 eieren
- 3 eetlepels olijfolie
- 150 gram dadels
- 2,5 deciliter bouillon
- 200 gram gekookte kikkererwten
- 1 eetlepel citroensap
- 1 theelepel suiker
- 50 gram pistachenoten
- 2 eetlepels peterselie fijngehakt
- iets nootmuskaat
- iets kruidnagelpoeder
- iets kaneelpoeder
- peper en zout
Instructions
- Vermeng het gehakt met de eieren, zout, peper, nootmuskaat, kruidnagelpoeder en kaneel en maak er kleine balletjes van.
- Bak deze balletjes in olijfolie in ca. 5 minuten goudbruin.
- Ontpit de dadels, snijd ze in reepjes en voeg ze samen met de bouillon, kikkererwten, het citroensap en de suiker toe aan de gehaktballetjes.
- Stoof de gehaktballetjes gaar in ca. 15 minuten zonder deksel op de pan.
- Lepel het gerecht op warme borden en strooi de grof gehakte pistachenoten erover.
- Strooi er op het laatste moment peterselie over en eventueel voor de kleur wat reepjes tomaat of paprika.
- Tip: Lekker met rijst.
Trefwoord kalfsgehakt