Ga terug

Kalfshersenen in rode wijn gepocheerd, op kruidensla.

Kalfshersenen in rode wijn gepocheerd, geserveerd op een bedje van kruidensla, is een gerecht dat zich kenmerkt door zijn zijdezachte smaken.
Voorbereidingstijd 4 uur
Bereidingstijd 30 minuten
Totale tijd 4 uur 30 minuten

Ingrediënten
  

  • 300 gram kalfshersenen
  • 2 deciliter water
  • 2 deciliter rode wijn
  • 1 middelgrote ui fijngesneden
  • 1 citroen in schijven gesneden
  • 4 eetlepels olijfolie
  • sap van 1 citroen
  • 1/2 teentje knoflook geperst
  • 1 eetlepel Dyon mosterd
  • 1 bosje rucola
  • 1 bosje bieslook
  • 4 takjes dragon
  • 4 toefjes krulsla
  • zout en peper uit de molen

Instructies
 

  • Leg de hersenen in water met zout zodat het eventuele nog aanwezige bloed eruit kan trekken.
  • Breng schoon water met de rode wijn, fijngesneden ui, schijven citroen en zout en peper tegen de kook aan (80-90°C) en gaar hierin de hersenen in ca. 20 minuten.
  • Laat de hersenen in het vocht afkoelen.
  • Vermeng de olijfolie met citroensap, knoflook en mosterd en breng deze marinade met zout en peper op smaak.
  • Snijd de hersenen in plakken van 1 cm dik en leg ze 4 uur in de marinade.
  • Was de sla en de groene kruiden, laat alles goed uitlekken, breng op smaak met wat marinade en verdeel dit over 4 borden.
  • Bedek het met de plakken hersenen en schep wat marinade rondom.
  • Lekker met versgebakken ciabatta, besprenkeld met olijfolie, zeezout en grof gemalen peper.
Trefwoord kalfshersenen