Kalfshersenen in rode wijn gepocheerd, op kruidensla.

Kalfshersenen in rode wijn gepocheerd, geserveerd op een bedje van kruidensla, is een gerecht dat zich kenmerkt door zijn zijdezachte smaken.

Kalfshersenen in rode wijn gepocheerd, op kruidensla.

Kalfshersenen in rode wijn gepocheerd, geserveerd op een bedje van kruidensla, is een gerecht dat zich kenmerkt door zijn zijdezachte smaken.
Voorbereidingstijd 4 uur
Bereidingstijd 30 minuten
Totale tijd 4 uur 30 minuten

Ingredients
  

  • 300 gram kalfshersenen
  • 2 deciliter water
  • 2 deciliter rode wijn
  • 1 middelgrote ui fijngesneden
  • 1 citroen in schijven gesneden
  • 4 eetlepels olijfolie
  • sap van 1 citroen
  • 1/2 teentje knoflook geperst
  • 1 eetlepel Dyon mosterd
  • 1 bosje rucola
  • 1 bosje bieslook
  • 4 takjes dragon
  • 4 toefjes krulsla
  • zout en peper uit de molen

Instructions
 

  • Leg de hersenen in water met zout zodat het eventuele nog aanwezige bloed eruit kan trekken.
  • Breng schoon water met de rode wijn, fijngesneden ui, schijven citroen en zout en peper tegen de kook aan (80-90°C) en gaar hierin de hersenen in ca. 20 minuten.
  • Laat de hersenen in het vocht afkoelen.
  • Vermeng de olijfolie met citroensap, knoflook en mosterd en breng deze marinade met zout en peper op smaak.
  • Snijd de hersenen in plakken van 1 cm dik en leg ze 4 uur in de marinade.
  • Was de sla en de groene kruiden, laat alles goed uitlekken, breng op smaak met wat marinade en verdeel dit over 4 borden.
  • Bedek het met de plakken hersenen en schep wat marinade rondom.
  • Lekker met versgebakken ciabatta, besprenkeld met olijfolie, zeezout en grof gemalen peper.
Trefwoord kalfshersenen
Deel dit bericht

Gerelateerde berichten

Scroll naar boven