
Kalfshersenen in rode wijn gepocheerd, op kruidensla.
Kalfshersenen in rode wijn gepocheerd, geserveerd op een bedje van kruidensla, is een gerecht dat zich kenmerkt door zijn zijdezachte smaken.
Voorbereidingstijd 4 uur uur
Bereidingstijd 30 minuten min
Totale tijd 4 uur uur 30 minuten min
Ingredients
- 300 gram kalfshersenen
- 2 deciliter water
- 2 deciliter rode wijn
- 1 middelgrote ui fijngesneden
- 1 citroen in schijven gesneden
- 4 eetlepels olijfolie
- sap van 1 citroen
- 1/2 teentje knoflook geperst
- 1 eetlepel Dyon mosterd
- 1 bosje rucola
- 1 bosje bieslook
- 4 takjes dragon
- 4 toefjes krulsla
- zout en peper uit de molen
Instructions
- Leg de hersenen in water met zout zodat het eventuele nog aanwezige bloed eruit kan trekken.
- Breng schoon water met de rode wijn, fijngesneden ui, schijven citroen en zout en peper tegen de kook aan (80-90°C) en gaar hierin de hersenen in ca. 20 minuten.
- Laat de hersenen in het vocht afkoelen.
- Vermeng de olijfolie met citroensap, knoflook en mosterd en breng deze marinade met zout en peper op smaak.
- Snijd de hersenen in plakken van 1 cm dik en leg ze 4 uur in de marinade.
- Was de sla en de groene kruiden, laat alles goed uitlekken, breng op smaak met wat marinade en verdeel dit over 4 borden.
- Bedek het met de plakken hersenen en schep wat marinade rondom.
- Lekker met versgebakken ciabatta, besprenkeld met olijfolie, zeezout en grof gemalen peper.
Trefwoord kalfshersenen