Ga terug

Kalfsmoussaka.

Kalfsmoussaka is een smaakvol ovengerecht waarin laagjes kruidig kalfsgehakt, aubergine en courgette en romige saus samenkomen tot een rijk geheel.
Bereidingstijd 1 uur
Totale tijd 1 uur

Ingrediënten
  

  • 500 gram kalfsgehakt
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 aubergines
  • 2 courgettes
  • 4 eetlepels tomatenpuree
  • 4 eieren
  • 4 deciliter room
  • 150 gram oude kaas geraspt
  • iets cayennepeper
  • zwarte peper
  • zout
  • 1 theelepel kaneelpoeder
  • 4 eetlepels olijfolie

Instructies
 

  • Pel ui en knoflook, snipper ze fijn en bak ze in 1 eetlepel olie goed bruin.
  • Schep het gehakt erdoor en bak het bruin en maak het los met een vork.
  • Voeg de tomatenpuree, cayennepeper, zout en kaneel toe.
  • Snijd de aubergines en courgettes in blokjes en bak ze in 2 eetlepels olijfolie in ca. 5 minuten lichtjes bruin en haal ze dan uit de pan.
  • Doe het gehaktmengsel in een ovenschaal.
  • Verdeel de helft van de geraspte kaas over het gehaktmengsel.
  • Klop de eieren los, klop de room er doorheen en voeg wat zwarte peper en zout toe.
  • Giet de helft van het eimengsel over het gehakt heen.
  • Verdeel de aubergines en courgettes hier over heen.
  • Strooi vervolgens de rest van de geraspte kaas over het geheel.
  • Giet de rest van het eimengsel hier over heen.
  • ]Laat het gerecht in ca. 1 uur gaar worden in een voorverwarmde oven van 200° C.
Trefwoord kalfsgehakt