Ga naar de inhoud
Home
Alle recepten
Kookvideo’s
FAQ
Over Kalfsvlees
Home
Alle recepten
Kookvideo’s
FAQ
Over Kalfsvlees
Home
Alle recepten
Kookvideo’s
FAQ
Over Kalfsvlees
Kalfsmoussaka.
Kalfsmoussaka is een smaakvol ovengerecht waarin laagjes kruidig kalfsgehakt, aubergine en courgette en romige saus samenkomen tot een rijk geheel.
Voorbereidingstijd
Bereidingstijd
60 minuten
Totale bereidingstijd
60 minuten
portie aantal
−
4
porties
+
Ingrediënten
500
gram
kalfsgehakt
1
ui
2
teentjes knoflook
2
aubergines
2
courgettes
4
eetlepels
tomatenpuree
4
eieren
4
deciliter
room
150
gram
oude kaas
iets cayennepeper
zwarte peper
zout
1
theelepel
kaneelpoeder
4
eetlepels
olijfolie
Bereidingswijze
Stap 0/12 (0% voltooid)
1
Pel ui en knoflook, snipper ze fijn en bak ze in 1 eetlepel olie goed bruin.
2
Schep het gehakt erdoor en bak het bruin en maak het los met een vork.
3
Voeg de tomatenpuree, cayennepeper, zout en kaneel toe.
4
Snijd de aubergines en courgettes in blokjes en bak ze in 2 eetlepels olijfolie in ca. 5 minuten lichtjes bruin en haal ze dan uit de pan.
5
Doe het gehaktmengsel in een ovenschaal.
6
Verdeel de helft van de geraspte kaas over het gehaktmengsel.
7
Klop de eieren los, klop de room er doorheen en voeg wat zwarte peper en zout toe.
8
Giet de helft van het eimengsel over het gehakt heen.
9
Verdeel de aubergines en courgettes hier over heen.
10
Strooi vervolgens de rest van de geraspte kaas over het geheel.
11
Giet de rest van het eimengsel hier over heen.
12
]Laat het gerecht in ca. 1 uur gaar worden in een voorverwarmde oven van 200° C.
Reset stappen
Ook lekker om te maken
Kalfsborst, geserveerd als blanquette.
Kalfszwezerik met bietenstructuren
Kalfsmedaillons met gegrilde witte asperges, wortelpuree en bearnaisesaus.
Kalfs-smashburger met burgersaus, veldsla, tomaat, rode ui en Parmezaankletskop.