
Kalfsmoussaka.
Kalfsmoussaka is een smaakvol ovengerecht waarin laagjes kruidig kalfsgehakt, aubergine en courgette en romige saus samenkomen tot een rijk geheel.
Bereidingstijd 1 uur uur
Totale tijd 1 uur uur
Ingredients
- 500 gram kalfsgehakt
- 1 ui
- 2 teentjes knoflook
- 2 aubergines
- 2 courgettes
- 4 eetlepels tomatenpuree
- 4 eieren
- 4 deciliter room
- 150 gram oude kaas geraspt
- iets cayennepeper
- zwarte peper
- zout
- 1 theelepel kaneelpoeder
- 4 eetlepels olijfolie
Instructions
- Pel ui en knoflook, snipper ze fijn en bak ze in 1 eetlepel olie goed bruin.
- Schep het gehakt erdoor en bak het bruin en maak het los met een vork.
- Voeg de tomatenpuree, cayennepeper, zout en kaneel toe.
- Snijd de aubergines en courgettes in blokjes en bak ze in 2 eetlepels olijfolie in ca. 5 minuten lichtjes bruin en haal ze dan uit de pan.
- Doe het gehaktmengsel in een ovenschaal.
- Verdeel de helft van de geraspte kaas over het gehaktmengsel.
- Klop de eieren los, klop de room er doorheen en voeg wat zwarte peper en zout toe.
- Giet de helft van het eimengsel over het gehakt heen.
- Verdeel de aubergines en courgettes hier over heen.
- Strooi vervolgens de rest van de geraspte kaas over het geheel.
- Giet de rest van het eimengsel hier over heen.
- ]Laat het gerecht in ca. 1 uur gaar worden in een voorverwarmde oven van 200° C.
Trefwoord kalfsgehakt