Ga terug

Kalfsrollade met uiensaus.

Kalfsrollade met uiensaus is een klassiek gerecht waarbij de kalfsrollade langzaam wordt gegaard in uiensaus.
Bereidingstijd 1 uur
Totale tijd 1 uur

Ingrediënten
  

  • 1 stuk à 600 gram achtervlees kalfsrollade
  • 1 eetlepel boter
  • 2 uien in grove stukken gesneden
  • 4 teentjes knoflook met schil
  • 1 laurierblad
  • 1 glas droge witte wijn
  • 1 eetlepel witte wijnazijn
  • 1 eetlepel sherry
  • zout en peper uit de molen

Instructies
 

  • Haal de rollade een uur voor bereiding uit de koelkast.
  • Bestrooi (indien niet gekruid) met zout en peper.
  • Verwarm de boter in een braadpan op middelmatig vuur.
  • Pak de rollade in het midden vast en schroei eerst de beide zijkanten dicht.
  • Leg daarna de rollade in de pan en kleur de rollade rondom goudbruin.
  • Neem de rollade uit de pan, voeg de uien, knoflook en laurier aan de braadboter toe en fruit alles licht aan.
  • Voeg de witte wijn toe en breng het mengsel aan de kook.
  • Leg nu de rollade op het ui-knoflook-mengsel.
  • Leg een deksel op de pan en braad de rollade onder regelmatig bedruipen op een lage warmtebron in ca. 50 minuten gaar.
  • Neem de rollade uit de pan en houd de rollade warm in aluminiumfolie.
  • Blus het vocht af met witte wijnazijn en sherry, laat het iets inkoken, verwijder het laurierblad en breng met zout en peper op smaak.
  • Een lenderollade kan uitstekend rosé gegeten worden.
  • Lekker met spinazie en lintnoedels of andere pasta.
Trefwoord kalfsrollade