
Kalfsrollade met uiensaus.
Kalfsrollade met uiensaus is een klassiek gerecht waarbij de kalfsrollade langzaam wordt gegaard in uiensaus.
Bereidingstijd 1 uur uur
Totale tijd 1 uur uur
Ingredients
- 1 stuk à 600 gram achtervlees kalfsrollade
- 1 eetlepel boter
- 2 uien in grove stukken gesneden
- 4 teentjes knoflook met schil
- 1 laurierblad
- 1 glas droge witte wijn
- 1 eetlepel witte wijnazijn
- 1 eetlepel sherry
- zout en peper uit de molen
Instructions
- Haal de rollade een uur voor bereiding uit de koelkast.
- Bestrooi (indien niet gekruid) met zout en peper.
- Verwarm de boter in een braadpan op middelmatig vuur.
- Pak de rollade in het midden vast en schroei eerst de beide zijkanten dicht.
- Leg daarna de rollade in de pan en kleur de rollade rondom goudbruin.
- Neem de rollade uit de pan, voeg de uien, knoflook en laurier aan de braadboter toe en fruit alles licht aan.
- Voeg de witte wijn toe en breng het mengsel aan de kook.
- Leg nu de rollade op het ui-knoflook-mengsel.
- Leg een deksel op de pan en braad de rollade onder regelmatig bedruipen op een lage warmtebron in ca. 50 minuten gaar.
- Neem de rollade uit de pan en houd de rollade warm in aluminiumfolie.
- Blus het vocht af met witte wijnazijn en sherry, laat het iets inkoken, verwijder het laurierblad en breng met zout en peper op smaak.
- Een lenderollade kan uitstekend rosé gegeten worden.
- Lekker met spinazie en lintnoedels of andere pasta.
Trefwoord kalfsrollade