4
Tartaar, kokkels, zeekraal
30 - 60 minuten
kalfshaas
***
vers bereid
Culinaire Saisonnier
Ingrediƫnten
- 300 gram, zonder ketting en gevliesd kalfshaas
- 1 sjalot
- 5 cl witte wijn
- 30 g gember
- 15 cl zonnebloemolie
- 1 eidooier
- 3 cl sojasaus
- 400 g kokkels
- 100 g zeekraal
- zout
- peper
- kappertjes
Bereidingswijze
Snijd het vlees in fijne brunoise en reserveer koel. Zet de kokkels aan met de sjalot en de wijn totdat ze openen, reserveer en passeer de jus door een zeef. Maak van de eidooier, de kokkeljus de geraspte gember, de sojasaus en de olie een mayonaise.
Breng het vlees op smaak met peper en zout en plaats een quenelle op het bord. Voltooi met de overige garnituren en de kokkels en zet er enkele puntjes mayonaise bij.