inspiratie

Winnaar Glazen Kalf 2021

Rik van den Hazel wint ‘Het Glazen Kalf’ op Gastvrij Rotterdam. De prestigieuze kookwedstrijd met kalfsvlees is dit jaar gewonnen door Rik van den Hazel, chef-kok bij Alberto’s Italian in Nijkerk.

De wedstrijd, die voor de 23ste keer door de VanDrie Group wordt georganiseerd, vond 21 september 2021 plaats tijdens de vakbeurs Gastvrij Rotterdam. Vier jonge culinaire professionals kregen de opdracht om met de ingrediënten uit een black box anderhalf uur één hoofdgerecht met twee kalfsvlees-bereidingen te maken in viervoud. In de black box troffen de kooktalenten kalfssukade, kalfslever, kalfslonghaas en hartzwezerik aan.
Rik van den Hazel werd door de vakjury unaniem uitgeroepen tot winnaar. Hij ontving uit handen van jurylid Patricia van Krieken de bokaal het glazen kalf en een cheque voor kalfsvlees. Vakblad De culinaire Saisonnier heeft een rapportage aangeboden in haar vakblad. Rik wist de overwinning binnen te halen door de gekozen compositie, juiste cuisson en smaken. Op een gedeelde tweede plek eindigden Glenn van Limbeek, executive sous chef bij restaurant Roemer in Utrecht, Jesse Madern, chef-kok bij restaurant Madern in Barneveld en Micha van der Veen, souschef bij restaurant De Heeren van Harinxma in Beetsterzwaag. Zij ontvingen het boek Kalf en een oorkonde voor deelname aan de wedstrijd. De jury bestaat uit Patricia van Krieken, Edgar Buhrs, David Bakker, Rianne Klein met als juryvoorzitter Huub Oudshoorn. De jury beoordeelde op de keuze en bereiding van het kalfsvlees en de combinatie met garnituren.
Gastvrij Rotterdam vindt plaats van 20 tot en met 22 september in Rotterdam Ahoy.

  • Deze website gebruikt cookies ter registratie van webstatistieken. Door voor "Ik ga akkoord" te kiezen geeft u toestemming voor het zetten van cookies op uw systeem.
  • Ik ga akkoord.