4
Dikke lende met tomatenkorst
30 - 60 minuten
kalfs dikke lende
***
bakken
Culinaire Saisonnier
Ingrediënten
- 1 stuk à 600 g kalfs dikke lende
- tijm
- laurier
- rozemarijn
- olijfolie
- grove mosterd
- gehakte peterselie
- jus de veau
- sjalotten
- boter
- daslook
- aardappelen
- salie
- champignon duxelles
- crumble van zwarte olijven
- mozzarella
- gedroogde serrano ham
- gebakken eekhoorntjesbrood
- gestoofde wortelen
Voor de korst:
- 100 g gedroogde tomaten
- 500 g boter
- 1 mp gemalen peper
- 300 g broodkruim
- snufje fleur de sel
Bereidingswijze
Vacumeer de lende met wat olijfolie, tijm, rozemarijn, zout en peper en gaar 1 uur op 65°C. Meng alle ingrediënten voor de korst in de planeetmenger. Rol uit en reserveer koel. Snijd de sjalotten fijn en zet deze op in de oven met boter, tijm, rozemarijn, peper en zout. Schil de aardappelen en snijd in stukjes. Vacumeer met jus de veau en de salie en gaar 25 minuten op 85°C.
Stoof de daslook in wat boter met sjalotten. Bak de lende in een pan. Smeer in met mosterd en bestrooi met peterselie. Dek af met de korst en bruneer onder de salamander. Snijd het vlees in plakjes, bouw een torentje met de champignon duxelles en de mozzarella en bestrooi met olijfcrumble.