Kalfsvleesreepjes met gebonden kaas-spinaziesaus

4
30 - 60 minuten
kalfsvleesreepjes
**
bakken

Ingrediƫnten

  • 350 gram kalfsvleesreepjes

Voor de spinazie kaas saus

  • 1 kilo verse spinazie
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 25 gram boter
  • 25 gram bloem
  • 300 ml halfvolle melk
  • 150 gram geraspte (oude) kaas

Bereidingswijze

Haal de kalfsvleesreepjes een half uur voor bereiding uit de koeling. Maak de kaassaus: smelt de boter in de pan, roer beetje bij beetje de bloem er door zodat het een glad en gaar mengsel wordt. Voeg langzaam en al roerend de melk er bij. Voeg op het laatst de kaas toe, roer door zodat de kaas smelt.

Verhit op middelmatig vuur in een koekenpan de olijfolie en bak de kalfsvleesreepjes om en om bruin. Wok de spinazie en voeg de kaassaus toe.

Serveer de kalfsvleesreepjes met de spinazie-kaassaus en gebakken aardappels, verrijkt ui- en spekblokjes.

  • Deze website gebruikt cookies ter registratie van webstatistieken. Door voor "Ik ga akkoord" te kiezen geeft u toestemming voor het zetten van cookies op uw systeem.
  • Ik ga akkoord.