4
Kalfsvleesreepjes met gebonden kaas-spinaziesaus
30 - 60 minuten
kalfsvleesreepjes
**
bakken
Ingrediƫnten
- 350 gram kalfsvleesreepjes
Voor de spinazie kaas saus
- 1 kilo verse spinazie
- 1 eetlepel olijfolie
- 25 gram boter
- 25 gram bloem
- 300 ml halfvolle melk
- 150 gram geraspte (oude) kaas
Bereidingswijze
Haal de kalfsvleesreepjes een half uur voor bereiding uit de koeling. Maak de kaassaus: smelt de boter in de pan, roer beetje bij beetje de bloem er door zodat het een glad en gaar mengsel wordt. Voeg langzaam en al roerend de melk er bij. Voeg op het laatst de kaas toe, roer door zodat de kaas smelt.
Verhit op middelmatig vuur in een koekenpan de olijfolie en bak de kalfsvleesreepjes om en om bruin. Wok de spinazie en voeg de kaassaus toe.
Serveer de kalfsvleesreepjes met de spinazie-kaassaus en gebakken aardappels, verrijkt ui- en spekblokjes.