4
Dubbel ribstuk in zoutkorst met seizoensgroenten
> 60 minuten
kalfsribstuk
***
bakken
Ingrediënten
- 1 stuks à 2 kg dubbel kalfsribstuk
- 1 deciliter arachideolie
- 10 gram zout
- 2 gram peper
- 1 deciliter kalfjus
- seizoensgroenten
- Voor de korst:
- 500 gram bloem
- 200 gram water
- 50 gram grof zeezout
- 100 gram citroenverbena
- 30 gram citroentijm
- 10 gram rozemarijn
- 1 ei
Bereidingswijze
Pareer het ribstuk, kruid stevig met het peper en het zout en kleur aan beide kanten in de arachideolie.
Meng alle ingrediënten voor de korst tot een soepel deeg, laat even rusten en pak er het ribstuk mee in.
Garneer het geheel eventueel nog een beetje en bak het pakket gedurende 12 minuten in de oven van 180ºC.
Laat nog 15 minuten rusten en open de korst aan tafel.
Trancheer het vlees en serveer met de seizoensgroenten en de kalfsjus.