Schnitzel gepaneerd met parmesan, citroen en amandelen

4
Niet beschikbaar
kalfsschnitzel
*
bakken

Ingrediƫnten

  • 4 stuks kalfsschnitzel
  • 50 gram verse parmesan geraspt
  • 50 gram amandelen gehakt
  • 80 gram panko (japans broodkruim)
  • 1 eetlepel gehakte verse rozemarijn
  • 1 citroen (alleen geraspte schil)
  • 4 eetlepels patentbloem
  • 2 eieren
  • 4 eetlepels olijfolie
  • zout naar smaak
  • peper uit de molen

Bereidingswijze

"Haal de schnitzels uit de koelkast verwijder de verpakking en leg ze op een plat bord. Meng in een kom de parmesan, amandelen, panko, rozemarijn en citroenschil. Strooi het mengsel daarna in een platte schaal.

Zeef de patentbloem op een groot plat bord. Klop de eieren los in een kom en doe vervolgens in een diep bord, of platte schaal. Bestrooi de schnitzels met zout en peper, haal ze om en om door de bloem. Klop de bloem goed aan, klop de overtollige bloem er van af. Haal ze een voor een door het losgeslagen ei en daarna door het panko mengsel. Let op: druk deze korst goed aan. Bak de schnitzels gedurende 3 min aan iedere kant op middelmatig vuur in een pan met olijfolie.

Serveer dit met citroenparten, geroosterde aardappelen, en rucola met gepofte tomaatjes.

Tip: door de panko krijg je een super krokante korst, als je geen panko kunt krijgen, meng dan je eigen witte broodkruim in een blender.

  • Deze website gebruikt cookies ter registratie van webstatistieken. Door voor "Ik ga akkoord" te kiezen geeft u toestemming voor het zetten van cookies op uw systeem.
  • Ik ga akkoord.