Schnitzel, marsala en gorgonzola
Ingrediënten
- 4 stuks kalfsschnitzel
- 2 eetlepels olijfolie
- 4 eetlepels gehakte sjalotjes
- 1.5 deciliter marsala wijn
- 150 gram gorgonzola in stukjes gesneden
- 2 eetlepels creme fraiche
- Peper uit de molen
- Zout naar smaak
Bereidingswijze
Haal de schnitzels uit de koelkast verwijder de verpakking en leg ze op een plat bord. Laat circa 20 minuten op kamertemperatuur komen. Verwarm een koekenpan met dikke bodem, matige temperatuur, en voeg olijfolie toe. Bak 2 schnitzels om en om circa 3 minuten aan iedere kant tot ze goudbruin zijn. Laat even rusten op een warm bord en dek af met plastic folie. Bak de volgende 2 schnitzels op dezelfde wijze en leg deze ook op het bord om te laten rusten.
Doe in de pan waar je het vlees in hebt gebakken de sjalotjes. Fruit deze op matige temperatuur. Blus af met de marsala, zet het vuur laag en voeg de gorgonzola en crème fraiche toe en breng het al roerend zachtjes aan de kook. Bestrooi de schnitzels met peper uit de molen en zout naar smaak.
Leg de schnitzels op warme borden en overgiet het kalfsvlees met de saus. Serveer hier rigatone (buisjes pasta) bij, en een frisse salade van veldsla met limoen dressing.
Tip: als je liever geen alcohol gebruikt kun je de marsala vervangen voor kalfsfond.