Schnitzel gevuld met ‘spicy’ ricotta en pancetta

4
30 - 60 minuten
kalfsschnitzel
*
bakken

Ingrediënten

  • 4 stuks kalfsschnitzel
  • 150 gram ricotta
  • 50 gram tapenade van zwarte olijven
  • 2 eetlepels fijngesneden verse salie blaadjes
  • ½ citroen geraspte schil en sap
  • 8 plak pancetta
  • Zout naar smaak
  • Peper uit de molen

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 175 graden. Haal de schnitzels uit de koelkast verwijder de verpakking en leg ze op een plat bord. Laat circa 20 minuten op kamertemperatuur komen. Ondertussen kun je de vulling maken. Meng de ricotta met de olijventapenade, citroensap en geraspte citroenschil in een kom. Eventueel nog een beetje zout toevoegen naar smaak. Leg de schnitzels op een snijplank, verdeel de ricotta vulling over de schnitzels. Smeer de vulling netjes uit over het vlees. Bestrooi met de gesneden salie. Rol de schnitzels op, doe om ieder rolletje 2 plakken pancetta en zet vast met een prikkertje.

Verwarm een koekenpan met dikke bodem, matige temperatuur, voeg olijfolie toe. Bak in enkele minuten de rolletjes rondom aan tot ze mooi goudbruin zijn. Schep de rolletjes in een ovenschaal en plaats ze circa 25 minuten in de oven. Heb je een kernthermometer, stel die dan in op 58 graden. Zodra het vlees klaar is uit de oven halen, afdekken met aluminiumfolie en 5 minuten laten rusten. Snij ieder rolletje in drie mooie stukjes en verdeel over warme borden.

Lekker met geroosterde aardappelen, frisse salade of gewokte spinazie en een jus met verse salie.

  • Deze website gebruikt cookies ter registratie van webstatistieken. Door voor "Ik ga akkoord" te kiezen geeft u toestemming voor het zetten van cookies op uw systeem.
  • Ik ga akkoord.