Kotelet met een kruidenkorstje

5
30 - 60 minuten
kalfskotelet
*
bakken

Ingredi├źnten:

  • 4 stuks kalfskotelet
  • Boter

Voor de kruidenkorst:

  • 3 eetlepels boter
  • 8 eetlepels broodkruimel
  • 8 eetlepels verse kruiden fijngehakt (zoals bladpeterselie, tijm, rozemarijn, majoraan)
  • zout
  • peper uit de molen

Bereidingswijze

Haal de koteletten een half uur voor bereiding uit de koeling zodat het op temperatuur kan komen. De oven voorverwarmen op 200┬░C.

Smelt de boter voorzichtig dat het vloeibaar wordt maar niet te warm. Vermeng de boter met de broodkruimels en de kruiden. Breng op smaak met peper en zout. Zet het mengsel daarna in de koeling. Verwarm een pan met anti aanbaklaag voor op middelmatig vuur. Doe de boter er in en bak de koteletten om en om bruin aan beide zijden. Verdeel de boter/kruidenmengsel over de koteletten, druk het mengsel goed aan.

Zet de koteletten in de oven en gaar in ca 8 minuten. Op het laatst de gril van de oven aanzetten zodat het kruidenmengsel knapperig wordt gegrild. Serveer de koteletten direct op voorverwarmde borden.

Lekker met een risotto, verrijkt met paddenstoelen.

  • Deze website gebruikt cookies ter registratie van webstatistieken. Door voor "Ik ga akkoord" te kiezen geeft u toestemming voor het zetten van cookies op uw systeem.
  • Ik ga akkoord.