Tomahawk met mais, cherry trostomaatjes en kruidenboter

4
30 - 60 minuten
kalfstomahawks
*
BBQ-en

Ingredients:

  • 4 stuks van frenched rack gesneden kalfstomahawks
  • 4 maiskolven, gekookt
  • 250 gr zachte boter (kamertemperatuur)
  • 50 gr gemengde gehakte verse kruiden (peterselie, bieslook, thijm, rozemarijn)
  • 1 teen fijn gehakte knoflook
  • 2 theelepels Worchestershire saus
  • sap van een halve citroen
  • 2 strengen cherry trostomaatjes
  • peper/ zout naar smaak
  • olijfolie

Bereidingswijze

Meng de zachte boter met een mixer of in de keukenmachine met de kruiden, knoflook, Worcestershire saus en breng op smaak met citroensap, peper en zout. Rol in plastic en bewaar in de koelkast. Gril de tomahawks in een Kamado BBQ van 180°C voor 10-15 minuten tot ze rosé zijn, breng op smaak met peper en zout, laat 5 min rusten.

Wrijf de maiskolven licht in met kruidenboter en gril rondom voor ca 10 minuten, breng op smaak met peper en zout.

Gril de tomaatjes voor ca 5 minuten, besprenkel met olijfolie en peper en zout. Serveer de steak met de kruidenboter apart of leg een plak erop zodat de boter er over heen smelt.

  • Deze website gebruikt cookies ter registratie van webstatistieken. Door voor "Ik ga akkoord" te kiezen geeft u toestemming voor het zetten van cookies op uw systeem.
  • Ik ga akkoord.