Tartaar op tortilla met guacamole en salsa verde

4
0 - 30 minuten
kalfsachtermuis
***
vers bereid
Culinaire Saisonnier

Ingrediënten:

  • 1 stuk, gevliesde kalfsachtermuis
  • krokante kropsla
  • tortilla
  • guacamole
  • gesneden lente-ui
  • gedroogde zwarte olijven
  • gebakken kappertjes
  • koriander
  • salsa verde

Guacamole

  • 2 avocado’s
  • 1/4 gesnipperde ui
  • 2 gepelde tomaten in fijne blokjes
  • 
6 el fijngesneden korianderblaadjes
  • 
1/2 fijngesneden rode peper
  • 1 el fijngesneden platte peterselie
  • 2 teentjes gekonfijte knoflook
  • sap en zeste van 2 limoenen

Salsa Verde:

  • 400 g tomatillo
  • 1/2 gesnipperde witte ui
  • 3 el verse korianderblaadjes
  • 2 el platte peterselie
  • 2 el lavas
  • 2 teentjes gekonfijte knoflook
  • 2 groene pepers
  • 
1 kropje little gem sla
  • 1 avocado
  • 20 g jonge spinazie
  • sap en zeste van 1 limoen

Bereidingswijze

Snijd een mooie gelijkmatige tartaar van de kalfsmuis, breng op smaak en serveer op de sla in de tortilla.

Werk af met de salsa verde.

Guacamole:
Schil de avocado en verwijder de pit. Snijd in grove stukken en mix met ui, koriander, peper, knoflook en peterselie tot een grove massa. Breng op smaak met wat zout en voeg de tomaat met de limoen toe.

Salsa Verde:
Schil de avocado en verwijder de pit. Snijd in grove stukken en blender met de overige ingrediënten tot een gladde saus. Breng op smaak met zout.

  • Deze website gebruikt cookies ter registratie van webstatistieken. Door voor "Ik ga akkoord" te kiezen geeft u toestemming voor het zetten van cookies op uw systeem.
  • Ik ga akkoord.