Sappige T-bone steaks met sinaasappelsaus, knoflookbrood en gegrilde groenten
Ingrediënten voor de steaks:
- 4 stuks (350-400 g per stuk) T-bone steaks
- Kruidenolie
- Zeezout
- kleurrijke peper
Voor de sinaasappelsaus:
- Sap en geraspte schil van 1 grote biologische sinaasappel
- 3 tenen knoflook
- 1 snuifje zeezout
- 1 snufje zwarte peper
- 1 theelepel chilivlokken
- 1 theelepel gedroogde koriander
- 150 ml druivenpitolie (alternatief koolzaadolie)
Voor de gegrilde groenten:
- 1 pruimtomaatje
- 2 paprika's
- 1 grote courgette
- 1 aubergine
- Olijfolie
- zout
- zwarte peper
- gedroogde oregano
Additioneel:
- Witbrood plakken
- Knoflookboter
Bereidingswijze
Het kalfsvlees moet op kamertemperatuur zijn voor de bereiding, neem ze ongeveer 1 uur van tevoren uit de koelkast. Meng voor de saus sinaasappelsap en -schil, knoflook, kruiden en specerijen in een grote beker met een staafmixer. Voeg de olie in een fijne straal toe terwijl je roert tot er een fijne crème ontstaat - houd het koel.
Voor de gegrilde groenten maak je de groenten schoon. Maar laat de tomaat heel en snijd alle andere groenten in grote stukken of dikke plakken. Strooi de olijfolie op een bord en breng het op smaak. Op de voorverwarmde grill garen en kleuren zoals gewenst of bak in een grillpan.
Dep de kalfsvlees droog en bestrijk heel dun met olie. Grill gedurende ongeveer 4-5 minuten aan elke kant, zodat het kalfsvlees een gemiddelde temperatuur heeft (of bak ze in een grillpan op een gemiddelde tot hoge temperatuur gedurende ongevee Wikkel ze dan in aluminiumfolie en leg ze opzij tot ze geserveerd worden.
Besmeer plakjes wit brood met knoflookboter en rooster ze kort op de grill. Kruid de T-bones met zout en peper en besprenkel ze met saus, serveer ze met gegrilde groenten en toast.