4
Overloaded nachos met kalfswangetjes
> 60 minuten
kalfswangen
***
grillen
Culinaire Saissonier
Ingrediënten:
- tortillavellen
- cheddarcheese
- zure room
- jalapeno’s
Voor de tortillaspecerijenmix:
- 100 g paprikapoeder
- 10 g kerriepoeder
- 10 g gemalen witte peper
- 10 g korianderzaad
- 10 g komijnzaad
- 10 g cayennepeper
- 10 g knoflookpoeder
- zout
Voor de kalfswangen:
- 1 kg kalfswangen
- natte pekel 7% zout
Voor de tomatenrelish:
- 12 teentjes knoflook
- 100 ml rode wijnazijn
- 2 el basterdsuiker
- 300 ml olijfolie
- 1,5 jalapeno
- 6 tomaten
- 100 g zongedroogde tomaten
- 2 takjes vers gehakte munt
- 2 takjes basilicum
Bereidingswijze
Leg de kalfswangen 6 uur in de natte pekel en gaar ze vervolgens 3-4 uur in de smoker.
Frituur de tortillavellen en bestrooi ze met de gemalen mix van de specerijen. Blender alle ingrediënten voor de relish.
Dresseer de tortillavellen in een bak of mandje, lepel er de relish en zure room op en werk af met de cheddar en jalapeno. Lepel er als laatste de mooie stukken warme kalfswang uit de smoker op.