Saltimbocca

4
0 - 30 minuten
kalfsschnitzels
*
grillen
555

Ingredients:

  • 4 stuks kalfsschnitzels
  • 1 el Dijon-mosterd
  • 8 plakken merano-spek
  • 8 salieblaadjes
  • 1 el zonnebloemolie
  • Zout
  • Versgemalen peper

Overige:

  • 16 houten tandenstokers

Voedingswaarden

16
18
83

Bereidingswijze

Haal de kalfsschnitzels een half uur voor de bereiding uit de koelkast en laat ze op kamertemperatuur komen.

De tandenstokers in koud water weken. Kalfsschnitzels halveren en licht plateren. Een zijde van de schnitzel met mosterd insmeren en er een plak merano-spek en een salieblaadje op leggen Schnitzel dichtvouwen en aan de zijkant met tandenstokers vastmaken.

Grillrooster met olie instrijken en het kalfsvlees erop leggen. Kalfsvlees altijd indirect grillen. Zorg dat er in de grill een constante temperatuur van 150 tot 160°C heerst. De grilltijd is ongeveer 4 minuten per kant.

Saltimbocca van kalfsvlees pas na het grillen met wat zout en peper uit de molen kruiden en direct opdienen. Past goed bij groene sla en vers ciabattabrood.

  • Deze website gebruikt cookies ter registratie van webstatistieken. Door voor "Ik ga akkoord" te kiezen geeft u toestemming voor het zetten van cookies op uw systeem.
  • Ik ga akkoord.