10
Pasteitjes met gehakt, olijven en kruiden
0 - 30 minuten
kalfsgehakt
*
braden
Ingrediënten
- 500 gram kalfsgehakt
- 1 eetlepel olijfolie
- 1 middelgrote ui, fijngesneden
- 2 teentjes knoflook, fijngehakt
- 20 olijven, zonder pit, in schijfjes
- 2 eetlepels peterselie, fijngehakt
- 1 eetlepel gemalen komijn
- 1 theelepel gedroogde oregano
- 2 eetlepels gewelde rozijnen
- 2 eieren, hardgekookt en grof gehakt
- zout en peper uit de molen
- 20 plakjes bladerdeeg
- 2 eieren, losgeklopt
Bereidingswijze
Verwarm de olijfolie in een braadpan en fruit hierin de ui en knoflook zonder te kleuren. Voeg het gehakt toe en bak het totdat het gaar, los en rul is. Voeg de olijven en kruiden toe en bak dit even mee. Voeg het gehakte eieren en de rozijnen toe en breng alles met zout en peper op smaak. Schep ongeveer 1 eetlepel vulling in het midden van elk plakje bladerdeeg.
Bestrijk het bladerdeeg rondom met een kwastje losgeklopt ei, vouw het dubbel tot een driehoek en druk het aan de randen iets aan. Bestrijk de bovenkant van het bladerdeeg met losgeklopt ei en bak het in ca. 15 minuten goudbruin in een voorverwarmde oven van 180°C.
Lekker met tomatensalade, tussendoor of bij het aperitief.