Kalfsschouderfilet van de grill met zoete aardappelwedges en salsa
Ingrediënten:
- 800 g kalfsschouderfilet
- 2 el kleurrijke peper
- 1 el roze bessen
- 2 el versgehakte kruiden
- 1 kg zoete aardappels
- 1 el olijfolie
- Zout en peper
- Chilipoeder
Plus:
- Salsa om op te dienen
- Zeezout om te strooien
Voedingswaarden
Bereidingswijze
De grill voorbereiden. Laat de kalfsschouders op kamertemperatuur komen, daarna de dikke pees uitsnijden.
Het vlees in ca. 2,5 cm dikke steaks snijden. Peper en roze bessen in een vijzel grof pletten en met de kruiden mengen.
Verwarm de oven voor op 200°C. Zoete aardappelen schillen, in wedges snijden, en in een schotel mengen met olijfolie, zout, peper en wat chilipoeder. Over de bakplaat verdelen en ca. 20 minuten bakken.
De steaks aan elke kant ca. 3 minuten grillen, halverwege de tijd een kwart draaien, zodat een mooi grillpatroon ontstaat. Op het einde van de grilltijd de steaks aan de rand van het rooster op 60°C kerntemperatuur gaar laten trekken. Daarna de zijden van de steaks in de peper-kruiden-mengeling draaien en wat zeezout over de bovenkant strooien.
Samen met zoete aardappelwedges en een lekkere salsa opdienen.