Hele kalfsschenkel van de gril met zoete aardappelen uit de folie en broccolidip

4
> 60 minuten
kalfsschenkel
*
BBQ-en

Ingrediënten:

  • 1 (ca. 2,5 kg) kalfsschenkel
  • 2 afgestreken el zout

Voor de zoete aardappelen en dipsaus:

  • 4 kleine zoete aardappelen (ca. 250 g per stuk)
  • 2 el olijfolie
  • 4 takjes rozemarijn
  • 1 stronk broccoli, in roosjes
  • 100 g pijnboompitten, geroosterd
  • 200 g crème fraîche
  • 2 tenen knoflook, gehakt
  • 1 el limoensap
  • peper & zout naar smaak

Bereidingswijze

  1. Maak de grill klaar voor lang (ca. 2,5 uur), indirect grillen bij 170-180°C. Maak kruiselings insnij-dingen in de vetlaag van de kalfsschenkel. Wrijf het zout krachtig in de schenkel en de insnijdingen. Laat 10 minuten rusten en plaats dan met de vetlaag naar boven op het rooster boven een opvangbak. Sluit het grilldeksel en laat ongeveer 2,5 uur grillen, totdat de schenkel goed gaar is.
  2. Leg elke zoete aardappel op een stuk aluminiumfolie. Doe er met een borsteltje olijfolie op, prik er meerdere malen met een vork in en wikkel elk in aluminiumfolie met 1 takje rozemarijn en wat zout. Leg ze ongeveer 45 minuten voor het einde van de gaartijd bij de kalfsschenkel.
  3. Voor de dip de broccoli ongeveer 5 minuten koken, afgieten en pureren met de pijnboompitten, 100 g crème fraîche, knoflook en limoensap. Doe de rest van de crème fraîche erin en breng op smaak met peper en zout. Koel bewaren tot aan het serveren.
  4. Bij een kerntemperatuur van ongeveer 75°C de schenkel van de grill halen, het vlees van het been snijden en samen met de zoete aardappelen en broccoli-dipsaus serveren.

 

  • Deze website gebruikt cookies ter registratie van webstatistieken. Door voor "Ik ga akkoord" te kiezen geeft u toestemming voor het zetten van cookies op uw systeem.
  • Ik ga akkoord.