Rosbief (Roastbeef) in een kruidige korst van zeezout met remoulade en wasabifrietjes
Ingrediënten:
- 4 el plantaardige kookroom
- 1,2 kg kalfslende
- 1 el mosterd
- 8 zwarte peperkorrels, geplet
- 8 plakken rauwe, doorregen ham
- 400 g tarwemeel en bloem voor het werkblad
- 2 el Provençaalse kruiden
- 1 pakje zeezout (250 g)
- 1 pakje zout (250 g)
- 2 eieren
- versgemalen zwarte peper
Voedingswaarden
Bereidingswijze
Verwarm voor de kalfsrollade de oven voor tot 250°C (ventilatoroven 230°C). Verhit de plantaardige room in een koekenpan op hoog vuur. Schroei het vlees rondom, neem het eruit en laat kort afkoelen. Meng de mosterd en de peper in een kleine kom en bestrijk het vlees ermee. Leg de plakjes ham om het vlees heen, zodat het volledig bedekt is.
Meng in een grotere kom de bloem, 1½ el Provençaalse kruiden, zeezout en zout. Scheid de eieren, voeg het eiwit en ongeveer 150 ml water toe aan de droge ingredienten. Kneed alle ingrediënten tot een compact deeg, voeg wat meer water of meer bloem toe als dat nodig is.
Rol het deeg uit op een met bloem bestrooid werkoppervlak, leg het vlees erop en bedek het volledig rondom. Plaats het op een bakplaat. Klop het eigeel op en bestrijk het deegoppervlak ermee, bestrooi met de overgebleven Provençaalse kruiden. Laat het vlees in de voorverwarmde oven gedurende 45 minuten garen op het middelste rooster. Laat een beetje afkoelen op een rekje alvorens het te snijden.