Roasted Dry Aged Veal Loin (dunne lende)

4
30 - 60 minuten
Dry Aged Veal Loin (dunne lende)
**
BBQ-en
Culinaire Saisonnier

Ingrediënten:

  • 3 kg Dry Aged Veal Loin (dunne lende)
  • maïskolf
  • assortiment van diverse worteltjes
  • olijfolie
  • zout
  • peper

Voor de boekweitgrutten:

  • 4 dl kalfsbouillon
  • 40 g boekweitgrutten
  • 50 g crème fraîche
  • 20 g Parmezaanse kaas

Bereidingswijze

‘French-Rack Style’. Plaats in de houtskooloven van 120°C en gaar de loin op een kerntemperatuur van 54°C. Blancheer de maïskolf 2 minuten in gezouten water en koel direct in ijswater. Snijd de kolf in plakken van 2 cm. Schil de verschillende worteltjes, maak aan met olijfolie en gaar 40 minuten in de houtskooloven van 120°C.

Breng voor de grutten de kalfsbouillon aan de kook en voeg de grutten toe. Roer zacht door met een garde, laat zachtjes garen gedurende 5 minuten, voeg crème fraîche, peper en zout toe. Haal de loin uit de oven en laat rusten. Snijd mooie steaks, breng op smaak met zwarte peper en fleur de sel. 

Dresseer alle componenten op bord.

  • Deze website gebruikt cookies ter registratie van webstatistieken. Door voor "Ik ga akkoord" te kiezen geeft u toestemming voor het zetten van cookies op uw systeem.
  • Ik ga akkoord.