Mini piccata gemaakt van kalfsmedaillons met gevulde auberginebootjes

4
30 - 60 minuten
kalfsmedaillons
*
bakken
754

Voor de mini piccata:

  • 4 (ca. 120 g), horizontaal doormidden gesneden kalfsmedaillons
  • 100 g tarwebloem
  • 4 eieren (maat M)
  • 150 g Parmezaanse kaas, geraspt

Voor de aubergine bootjes:

  • 2 aubergines
  • 75 g couscous
  • 150 ml hittebestendige olijfolie
  • 1 kleine ui, gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 200 g cherrytomaten, in vieren gesneden
  • 80 g dubbele roomkaas
  • 1/2 theelepel peper
  • 1 snuifje kaneel
  • zout naar smaak
  • verse basilicumblaadjes om te serveren

Voedingswaarden

24
51
51

Bereidingswijze

Haal de kalfsmedaillons tijdig uit de koelkast en laat ze op kamertemperatuur komen.

Snijd de aubergines in de lengte doormidden, snijd het vruchtvlees in ruitvorm en bestrooi met 1 theelepel zout. Laat 15 minuten marineren. Bereid intussen de couscous met heet water volgens de aanwijzingen op de verpakking. 

Verwarm de oven voor op 180°C boven/onderwarmte. Bekleed een bakplaat met bakpapier. Zet de auberginehelften een beetje recht voor een goede stand. Verwijder het vruchtvlees op een rand van 1 cm na en hak fijn. Verhit 3 eetlepels olie en bak het gehakte vlees met de ui, knoflook en tomaten gedurende ongeveer 5 minuten. Roer de roomkaas, kruiden en couscous erdoor. Breng op smaak met zout. Vul de auberginehelften met de couscous, druk ze licht aan en bak ze ongeveer 30 minuten.

Wentel de gehalveerde kalfsmedaillons in bloem. Klop de eieren met de parmezaanse kaas. Smeer de medaillons ermee in. Verhit de resterende olie en bak de medaillons aan beide kanten goudbruin. Haal uit de pan, laat uitlekken op keukenpapier en schik op borden met aubergines. Serveer gegarneerd met verse basilicumblaadjes.

  • Deze website gebruikt cookies ter registratie van webstatistieken. Door voor "Ik ga akkoord" te kiezen geeft u toestemming voor het zetten van cookies op uw systeem.
  • Ik ga akkoord.