Tostada met kalfstartaar, pico de gallo en koriander

4
0 - 30 minuten
kalfsbil
***
vers bereid
Culinaire Saisonnier

Ingrediënten:

  • avocado
  • Ghoa Cress
  • ancho pepervlokken
  • engelenhaar
  • chilipeper
  • geroosterde pequillopeper
  • zoetzure rode uiringen

Voor de tartaar:

  • 200 g kalfsbil
  • olijfolie
  • peper
  • zout

Voor de tostada:

  • 250 g blauw maïsmeel
  • 1/2 tl zout

Voor de crème van koriander:

  • 3 bossen koriander
  • 1 l zonnebloemolie
  • 100 g eiwit
  • 50 g yoghurt
  • sap van 1 limoen
  • fleur de sel

Voor de pico de gallo:

  • 1 kg tomaten in brunoise
  • 2 el jalapeño peperschijfjes
  • 3 st rode ui gesnipperd
  • sap en rasp van 3 limoenen
  • 1/4 bos platte peterselie
  • olijfolie

Voor de gel van limoen:

  • 2 dl suikerwater
  • 2 dl sap en rasp van limoen
  • gelcrema

Bereidingswijze

Snijd met het mes een fijne tartaar van het kalfsvlees, breng op smaak en reserveer koel. Meng alle ingrediënten voor de tostada en laat 15 minuten rusten. Maak kleine balletjes, rol dun uit tussen folie en bak om en om aan in een hete pan. Steek er rondjes uit en bak 10 minuten in de oven van 160°C. 

Draai voor de crème de olie en de koriander fijn in een blender van 80°C. Laat koud uitlekken op een doek. Meng alle ingrediënten en monteer al mixend met 3,5 dl van de olie. Breng op smaak. Meng alle ingrediënten van de pico de gallo en breng op smaak. Draai alle ingrediënten tot een gladde gel.

Dresseer de tartaar in een stekertje op de tostada en garneer met gebrande avocado en de overige componenten. 

 

  • Deze website gebruikt cookies ter registratie van webstatistieken. Door voor "Ik ga akkoord" te kiezen geeft u toestemming voor het zetten van cookies op uw systeem.
  • Ik ga akkoord.