Ribeye met groene pepersaus

4
0 - 30 minuten
kalfsribeye
*
grillen

Ingrediënten

  • 4 stuks kalfsribeye
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 deciliter Spaanse saus (sauce espagnole) of juspoeder gebonden met wat maïzena
  • 1/8 (slag)room of kookroom
  • 1 eetlepel cognac of vieux
  • 1 eetlepel groene peperkorrels op sap
  • zout en peper uit de molen

Bereidingswijze

Haal het vlees een half uur voor bereiding uit de koelkast. Verwarm de grill(pan) voor, bestrijk de ribeye's rondom met olijfolie en gril ze om en om mooi bruin en nog rosé van binnen. Neem de ribeyes van de grill, bestrooi ze met zout en versgemalen peper en houd ze warm.

Maak de Spaanse saus volgens de omschrijving op de verpakking, voeg room, cognac en peperkorrels toe en laat 5 minuten zachtjes koken. Serveer de saus apart.

Lekker met groene sla, kerstomaatjes en frietjes.

  • Deze website gebruikt cookies ter registratie van webstatistieken. Door voor "Ik ga akkoord" te kiezen geeft u toestemming voor het zetten van cookies op uw systeem.
  • Ik ga akkoord.