Tête de veau (Kalfskop)

4
> 60 minuten
kalfsnek, kalfstong, kalfsbouillon
***
koken
Culinaire Saisonnier

Ingrediënten:

  • dikke handgesneden frieten
  • bieslook
  • crème fraîche

Voor de tête de veau:

  • 300 g kalfsnek
  • 200 g kalfstong
  • 5 laurierblaadjes
  • 2 g foelie
  • 2 takjes tijm
  • 6 st kruidennagel
  • 80 g prei
  • 80 g wortel
  • 100 g champignons
  • 15 l kalfsbouillon
  • 80 g tomaten­puree
  • 1 dl madeira
  • scheutje worcestersaus
  • 1 teentje knoflook
  • zout
  • peper

Voor de groentegarnituur:

  • 100 gr mini bospeen in 3 kleuren
  • 4 st mini venkel
  • 4 st sjalotten

Bereidingswijze

Snijd kalfsnek en -tong in blokjes, bak aan en blus af met madeira. 

Voeg de prei, wortel, knoflook, laurierblad, kruidennagel, champignons en tomatenpuree toe en bak nog 2 minuten. Voeg de kalfsbouillon toe en breng aan de kook. Zet op een laag vuur en laat ongeveer 40-50 minuten sudderen. Snijd de groenten doormidden en rooster in de oven met olie, zout en peper.

Serveer met crème fraîche, bieslook en dikke frieten.

  • Deze website gebruikt cookies ter registratie van webstatistieken. Door voor "Ik ga akkoord" te kiezen geeft u toestemming voor het zetten van cookies op uw systeem.
  • Ik ga akkoord.