4
Tête de veau (Kalfskop)
> 60 minuten
kalfsnek, kalfstong, kalfsbouillon
***
koken
Culinaire Saisonnier
Ingrediënten:
- dikke handgesneden frieten
- bieslook
- crème fraîche
Voor de tête de veau:
- 300 g kalfsnek
- 200 g kalfstong
- 5 laurierblaadjes
- 2 g foelie
- 2 takjes tijm
- 6 st kruidennagel
- 80 g prei
- 80 g wortel
- 100 g champignons
- 15 l kalfsbouillon
- 80 g tomatenpuree
- 1 dl madeira
- scheutje worcestersaus
- 1 teentje knoflook
- zout
- peper
Voor de groentegarnituur:
- 100 gr mini bospeen in 3 kleuren
- 4 st mini venkel
- 4 st sjalotten
Bereidingswijze
Snijd kalfsnek en -tong in blokjes, bak aan en blus af met madeira.
Voeg de prei, wortel, knoflook, laurierblad, kruidennagel, champignons en tomatenpuree toe en bak nog 2 minuten. Voeg de kalfsbouillon toe en breng aan de kook. Zet op een laag vuur en laat ongeveer 40-50 minuten sudderen. Snijd de groenten doormidden en rooster in de oven met olie, zout en peper.
Serveer met crème fraîche, bieslook en dikke frieten.