Kalfsbovenbil, Cotoletta Milanese

4
0 - 30 minuten
kalfsschnitzels
*
bakken

Ingrediƫnten:

  • 4 stuks kalfsschnitzels
  • 200 gr paneermeel
  • 2 eieren
  • 200 gr spaghetti
  • 2 tenen knoflook gesneden
  • 20 gr verse peterselie gewassen en fijngehakt (bewaar een paar blaadjes om mee te garneren)
  • Olijfolie
  • Schilfers Parmezaanse kaas
  • 50 gr boter
  • Plantaardige olie
  • Verse citroen
  • Peper en zout

Bereidingswijze

Haal de schnitzels een half uur voor de bereiding uit de koelkast om op kamertemperatuur te komen.

Kook de spaghetti volgens de instructies op het pak, verhit wat olie in een koekenpan en bak de knoflook tot hij licht goud van kleur is. Voeg de spaghetti toe en roer kort, voeg de peterselie en peper en zout naar smaak toe. Een fijngehakte chilipeper kan er indien gewenst wat hitte aan toevoegen. Maak af met de Parmezaanse kaas.

Leg de schnitzels tussen huishoudfolie en sla ze plat met een pan. Droog de schnitzels goed af met keukenpapier of een handdoek, klop het ei met wat peper en zout en dip elke schnitzel in het ei totdat het helemaal bedekt is. Strooi het paneermeel erover en druk licht op de schnitzels totdat ze helemaal bedekt zijn.

Verhit in een koekenpan een laagje plantaardige olie en leg de schnitzel in de pan, voeg na 1 minuut wat boter toe en bak de schnitzel tot hij aan beide kanten goudbruin is.

Serveer met plakken tomaat, een peterselieblaadje en een schijfje verse citroen.

Buon appetito!

  • Deze website gebruikt cookies ter registratie van webstatistieken. Door voor "Ik ga akkoord" te kiezen geeft u toestemming voor het zetten van cookies op uw systeem.
  • Ik ga akkoord.