4
Malse kalfsschoudermuis, noodlesoep
> 60 minuten
kalfsschoudermuis
*
roerbakken
Ingrediënten:
- 500 gr kalfsschoudermuis
- 1 wortel in stukjes gesneden
- 1 grote ui in stukjes gesneden
- 3 stengels bleekselderij in stukjes
- 2 preien gewassen en gesneden
- 1 chilipeper fijngehakt
- Stuk verse gember
- 100 gr taugé
- 50 gr enoki-paddenstoelen
- 2 tomaten in repen
- 200 gr gekookte noodles
- Sojasaus
- Oestersaus
- Verse koriander
- Peper en zout
Bereidingswijze
Snijd de kalfsschoudermuis in stukken en kook deze 2 uur in ½ l water met de wortel, bleekselderij, ui en geraspte gember tot het vlees mals is. Giet af en zet het vlees opzij. Reduceer de bouillon tot de helft en breng op smaak met oestersaus en sojasaus.
Bak het vlees met de chilipeper, voeg de taugé en de enoki aan het einde toe en roerbak kort.
Serveer in een kom met de noodles, reepjes tomaat, bouillon en verse koriander.