Wiener schnitzel

4
30 - 60 minuten
kalfsschnitzel
*
bakken

Ingrediënten

  • 4 stuks kalfsschnitzel
  • 2 eetlepels bloem
  • 2 eieren, losgeklopt
  • 4 eetlepels paneermeel
  • 2 eetlepels boter
  • zout en peper uit de molen

Bereidingswijze

Plet de schnitzels tussen twee stukken plastic en bestrooi ze met zout en versgemalen peper. Klop de eieren los met wat zout en versgemalen peper. Druk de schnitzels aan beide kanten in de bloem en klop het overtollige bloem eraf. Haal ze door de losgeklopte eieren en druk beide kanten stevig in het paneermeel.

Verwarm de boter in een pan met antiaanbaklaag en bak hierin de schnitzels mooi bruin, krokant en nèt gaar van binnen. Blus de braadboter af met twee eetlepels water, breng het aan de kook, giet het dan door een fijne zeef en serveer het apart. Garneer eventueel elke schnitzel met een plakje citroen, tomaat en ei, opgerolde ansjovisfilet en een waaiertje augurk.

Lekker met warme koolsalade en frietjes.

  • Deze website gebruikt cookies ter registratie van webstatistieken. Door voor "Ik ga akkoord" te kiezen geeft u toestemming voor het zetten van cookies op uw systeem.
  • Ik ga akkoord.