Kalfstartaar

4
0 - 30 minuten
kalfsachterbil
***
vers bereid
Culinaire Saisonnier

Ingrediënten:

  • 200 g kalfsachterbil
  • langoustines
  • kaviaar
  • kruiden
  • Borage Cress
  • Arbequina Olijfolie
  • limoenrasp

Voor de tartaarsaus:

  • 130 g druivenpit­olie
  • 100 g Franse mosterd
  • 225 g ketchup
  • 25 g augurk
  • 25 g gezouten kappertjes
  • 25 g sjalot gesnipperd
  • zout
  • peper
  • worcester
  • tabasco
  • 1/3 bos bieslook
  • rasp en sap van 1 limoen

Voor de dragon-basilicumcrème:

  • 100 g Griekse yoghurt
  • 30 g sushi-azijn
  • 80 g eiwit
  • 300 g dragon-basilicumolie
  • zout

Bereidingswijze

Snijd het vlees in gelijkmatige kleine blokjes. Meng alle ingrediënten voor de tartaarsaus en gebruik een deel om het vlees op smaak te brengen.

Maak de langoustines schoon, plet tussen slagersfolie en vries aan. Steek rond uit en breng op smaak met olijfolie en limoenrasp. Meng alle ingrediënten voor de crème en monteer met de staafmixer. Breng op smaak en reserveer koel.

Vul een ring met de tartaar en druk goed aan. Posteer centraal op bord en leg er de langoustinecarpaccio op. Garneer met een mooie quenelle kaviaar en dotjes crème. Garneer met de Borage Cress.

  • Deze website gebruikt cookies ter registratie van webstatistieken. Door voor "Ik ga akkoord" te kiezen geeft u toestemming voor het zetten van cookies op uw systeem.
  • Ik ga akkoord.