Vealchetta

4
> 60 minuten
kalfsborst
*
BBQ-en
Culinaire Saisonnier

Ingrediënten:

  • 1 stuk kalfsborst
  • 15 g kleurzout per kg
  • 1 el gerookte knoflookpuree
  • 3 g muntokpeper
  • 
4 g venkelzaad
  • 50 g citrusrasp
  • 3 gedroogde chilipepers
  • tijm
  • rozemarijn
  • oregano
  • laurierblaadjes

Bereidingswijze

Kalfsborst vliezen en verwijderen, vlees aan de binnenzijde inkerven en openklappen. Meng het zout, de peper, knoflook, venkelzaad, citrusrasp en de chilipepers en wrijf 2/3 deel aan de binnenkant van de opengeklapte borst. 1/3 deel aan de buitenkant en bind stevig op met de kruiden aan de buitenkant. Vacumeer en bewaar 7-10 dagen koel en gaar daarna in een afgesloten bbq van 120°C tot een kerntemperatuur van 68°C. 

  • Deze website gebruikt cookies ter registratie van webstatistieken. Door voor "Ik ga akkoord" te kiezen geeft u toestemming voor het zetten van cookies op uw systeem.
  • Ik ga akkoord.