4
Vealchetta
> 60 minuten
kalfsborst
*
BBQ-en
Culinaire Saisonnier
Ingrediënten:
- 1 stuk kalfsborst
- 15 g kleurzout per kg
- 1 el gerookte knoflookpuree
- 3 g muntokpeper
- 4 g venkelzaad
- 50 g citrusrasp
- 3 gedroogde chilipepers
- tijm
- rozemarijn
- oregano
- laurierblaadjes
Bereidingswijze
Kalfsborst vliezen en verwijderen, vlees aan de binnenzijde inkerven en openklappen. Meng het zout, de peper, knoflook, venkelzaad, citrusrasp en de chilipepers en wrijf 2/3 deel aan de binnenkant van de opengeklapte borst. 1/3 deel aan de buitenkant en bind stevig op met de kruiden aan de buitenkant. Vacumeer en bewaar 7-10 dagen koel en gaar daarna in een afgesloten bbq van 120°C tot een kerntemperatuur van 68°C.