4
Mexicaanse spiesen van kalfslende
> 60 minuten
kalfs dikke lende
*
BBQ-en
Mayke | FOCUS & CLICK
Ingrediënten voor de spiesen:
- 1 stuk kalfs dikke lende
- 2 avocado’s
- 3 verschillende kleuren paprika
- 2 rode uien
- Mexicaanse kruiden
Ingrediënten Mexicaanse kruiden (mix alle kruiden door elkaar):
- 2 eetlepels oregano
- 1 eetlepel gerookte paprikapoeder
- 1 eetlepel pikante paprikapoeder
- 1 theelepel knoflookpoeder
- 1 theelepel uienpoeder
- 1 theelepel gemalen komijnzaad
- 1 theelepel korianderpoeder
- Chilipoeder naar smaak
- 1/5 theelepel zout
Benodigdheden:
- BBQ 180°C
- Satéstokjes voor de spiesen
Bereidingswijze
Leg de stokken in het water zodat ze niet verbranden tijdens het barbecueën. Snijd de kalfslende in stukken van 2-3 centimeter, doe ze in een kom en marineer de kalfslende met de Mexicaanse kruiden. Snijd ook de groenten in gelijke vierkante stukken van ongeveer 2-3 centimeter. Je kan beginnen met het rijgen van de spiesen.
Leg de spiesen op de BBQ en grill ze tot het vlees een kerntemperatuur heeft bereikt van 55°C.
Tip: Serveer de Mexiaanse spiesen met zelfgemaakte guacamole en zure room!
Eet smakelijk!!
Bron: Mayke | FOCUS & CLICK