Mexicaanse spiesen van kalfslende

4
> 60 minuten
kalfs dikke lende
*
BBQ-en
Mayke | FOCUS & CLICK

Ingrediënten voor de spiesen:

  • 1 stuk kalfs dikke lende
  • 2 avocado’s
  • 3 verschillende kleuren paprika
  • 2 rode uien
  • Mexicaanse kruiden

Ingrediënten Mexicaanse kruiden (mix alle kruiden door elkaar):

  • 2 eetlepels oregano
  • 1 eetlepel gerookte paprikapoeder
  • 1 eetlepel pikante paprikapoeder
  • 1 theelepel knoflookpoeder
  • 1 theelepel uienpoeder
  • 1 theelepel gemalen komijnzaad
  • 1 theelepel korianderpoeder
  • Chilipoeder naar smaak
  • 1/5 theelepel zout

Benodigdheden:

  • BBQ 180°C
  • Satéstokjes voor de spiesen

Bereidingswijze

Leg de stokken in het water zodat ze niet verbranden tijdens het barbecueën. Snijd de kalfslende in stukken van 2-3 centimeter, doe ze in een kom en marineer de kalfslende met de Mexicaanse kruiden. Snijd ook de groenten in gelijke vierkante stukken van ongeveer 2-3 centimeter. Je kan beginnen met het rijgen van de spiesen.  

Leg de spiesen op de BBQ en grill ze tot het vlees een kerntemperatuur heeft bereikt van 55°C. 

Tip: Serveer de Mexiaanse spiesen met zelfgemaakte guacamole en zure room! 

Eet smakelijk!!

Bron: Mayke | FOCUS & CLICK

  • Deze website gebruikt cookies ter registratie van webstatistieken. Door voor "Ik ga akkoord" te kiezen geeft u toestemming voor het zetten van cookies op uw systeem.
  • Ik ga akkoord.