Romige truffel tagliatelle met kalfshaas

4
0 - 30 minuten
kalfshaas
*
bakken
Chantal Recepten

Ingrediënten:

  • 160 gr kalfshaas
  • 70 gr tagliatelle (ongekookt gewogen)
  • 75 gr jonge velderwtjes
  • 50 gr crème fraîche light
  • 20 gr Parmezaanse kaas
  • 15 gr sjalot
  • 1 grote teen knoflook
  • Zwarte peper
  • Zeezout

Bereidingswijze

De perfect gebakken kalfshaas matcht zó lekker bij die romige truffel-kaas-saus en het mooie van alles is dat dit gerecht binnen 20 minuten op je bord ligt.

Kook de tagliatelle volgens de verpakking. Mik de laatste zes minuten van de kooktijd van de tagliatelle de jonge velderwtjes bij de tagliatelle. Snijd de sjalot in ultradunne ringetjes en pers de knoflook. Mik dit in een ingevette steelpan en fruit kort aan. Voeg de crème fraîche, de geraspte Parmezaanse kaas en de truffel tapenade toe en roer totdat er een saus ontstaat. Voeg naar smaak peper en zout toe. Saus te dik? Voeg 1 el kookvocht (van de pasta) toe. Schroei de kalfshaas rondom dicht. (rare: 1-2 minuten per kant / medium 3 minuten per kant). Verpak de kalfshaas dan in aluminiumfolie voor circa 2 minuten en laat even rusten. Mik de gekookte pasta + erwtjes bij de saus en roer goed door elkaar heen. Leg op een bord. Snijd tot slot de kalfshaas in dikke plakken, verdeel naast de pasta. Strooi er eventueel nog wat extra zout en Parmezaanse kaas over.

Enjoy!

Bron: Chantal Recepten

  • Deze website gebruikt cookies ter registratie van webstatistieken. Door voor "Ik ga akkoord" te kiezen geeft u toestemming voor het zetten van cookies op uw systeem.
  • Ik ga akkoord.