Kalfstartaar met steur en zalmeitjes

4
0 - 30 minuten
Kalfslende
*
vers bereid
Culinaire Saisonnier

Ingrediƫnten:

  • 1 stuk Kalfslende
  • steurfilet
  • gerookte steur
  • mayonaise
  • Zeeuws zeezout
  • witte peper
  • zalmeitjes
  • geperste kaviaar
  • mascarpone
  • witlof
  • peer
  • oesterblad
  • rock shives

Bereidingswijze

Snijd dunne plakjes van de kalfslende, leg deze open op rekfolie en bewaar in de ijskast. Snijd een deel van het kalfsvlees tot tartaar en meng met dezelfde hoeveelheid fijngesneden steur. Voeg een beetje gerookte steur toe naar smaak. Maak aan met mascarpone en mayonaise. Breng op smaak met peper, Zeeuws zeezout en fijngesneden geperste caviaar. Snijd de witlof en peer in blokjes en breng op smaak met mayonaise, mascarpone, fijngesneden oesterblad, rock chives en gedroogde zeekraal(zout).

Rol de tartaar op in de plakjes kalfslende en zet een uurtje in de diepvriezer om beter te snijden. Serveer een beetje van de witlofsalade en leg hierop een rolletje tartaar. Garneer met zalmeitjes, oesterblad en rock chives.

 

  • Deze website gebruikt cookies ter registratie van webstatistieken. Door voor "Ik ga akkoord" te kiezen geeft u toestemming voor het zetten van cookies op uw systeem.
  • Ik ga akkoord.