Nacho-schotel met pulled kalfsvlees
Ingrediënten:
- 60 gr Totopos (tortilla chips)
- 175 gr kalfssukade
- 225 g Mexicaanse bonenschotel
- 20 gr oude kaas 35+
- 30 gr smeerkaas 20+
- 0,5 plak cheddar kaas
- 50 gr cherrytomaten
- 0,5 stengel bosui
- 1 groenten-bouillonblokje
Voedingswaarden
Bereidingswijze
Leg de kalfssukade even in een voorverwarmde pan en bak ‘m aan alle kanten even aan. Bereid de kalfssukade vervolgens in groentenbouillon in een slowcooker (#gemakdientchantal – ik liet de sukade hier 6 uur in liggen). Haal ‘m er uit wanneer ie (meer dan) gaar is en trek het vlees in stukjes. (pulled veal it is).
Rasp de oude kaas en snijd de cheddar in kleine vierkanten stukjes. Pak een ovenschaal, leg hierin wat Totopos (dit zijn nacho’s met héééle chille voedingswaarden), verdeel hierover een beetje bonenschotel, wat smeerkaas en een beetje vlees. Herhaal dit een aantal keer en sluit af met de tomaat en alle kaas. Zet de schaal in de oven voor ca 10 minuten op 175°C en garneer evt nog met dunne ringetjes bosui.
Enjoy!
Bron: Chantal | Recepten