Kalfskotelet met kruidenboter, rozemarijnaardappelen en kleine salade

4
0 - 30 minuten
kalfskotelet
*
grillen
578

Ingrediënten:

  • 4 stuks kalfskotelet
  • 800 g kleine aardappelen (drieling)
  • Zout en peper
  • 1 bosje bieslook, kort gesneden
  • 1/2 bosje platte peterselie, gehakt
  • 1 klein teentje knoflook, uitgeperst
  • 1 flinke snuf biologische citroenschil
  • 100 g zachte boter
  • 1 el rozemarijnnaalden, fijngehakt
  • 4 el olijfolie

Plus:

  • 4 spiesjes voor de aardappelen
  • verse salade om te serveren

Voedingswaarden

32
35
35

Bereidingswijze

Haal de kalfskoteletten minstens een half uur voor het grillen uit de koelkast en laat ze op kamertemperatuur komen. Bereid de grill voor op directe en indirecte hitte. 

Was de aardappelen en kook ze in voldoende kokend water met zout in ongeveer 10 minuten beetgaar. Giet af en laat stomen.

Doe de kruiden in een kom met de knoflook en de citroenschil, meng vervolgens alles met de boter en breng ten slotte op smaak met wat zout en peper. Wikkel in huishoudfolie en vorm er een rolletje van. Koel in tot u klaar bent om te serveren. 

Meng de rozemarijnnaaldjes met 2 eetlepels olijfolie en laat even trekken. Rijg de aardappelen kruislings aan 4 spiesen. Wrijf de kalfskoteletten in met de resterende olijfolie. Grill op direct vuur 2-3 minuten aan elke kant. Bak vervolgens op indirect vuur tot de kerntemperatuur 56-62°C is. Grill de aardappelen en de koteletten eerst in de directe zone en vervolgens in de indirecte zone. Bestrijk alles met rozemarijnolie. 

Snijd de kruidenboter in plakjes. Kruid de koteletten eventueel met peper en zout en schik ze op de borden met de rozemarijnaardappelen. Leg 1 plakje kruidenboter op het vlees. Serveer alles samen met een zijsalade en de resterende kruidenboter.

  • Deze website gebruikt cookies ter registratie van webstatistieken. Door voor "Ik ga akkoord" te kiezen geeft u toestemming voor het zetten van cookies op uw systeem.
  • Ik ga akkoord.