Lentesalade met sashimi van kalfshaas

4
0 - 30 minuten
kalfshaas
**
braden

Ingrediënten:

  • 400 gram kalfshaas
  • sesamzaadjes zwart en wit
  • olie om te bakken
  • peper en zout

Voor de salade:

  • witte en groene asperges gekookt, of gebakken
  • 20 witlofblaadjes
  • 20 little gemsla blaadjes
  • 1 rode puntpaprika
  • 1 oranje puntpaprika
  • 20 watermeloenbolletjes
  • 20 komkommerbolletjes
  • ¼ chilipeper fijngesneden
  • zwarte olijven (gedroogd, 2-4 uur op 80-90°C in de oven)
  • 3 gekookte eieren in kwarten
  • kruidenblaadjes: dragon, waterkers en kervel
  • olijfolie
  • aceto balsamicovinaigrette
  • peper en zout

Bereidingswijze

Laat de kalfshaas in ca een uur op kamertemperatuur komen. Verhit een koekenpan met wat olie op middelhoog vuur en braad de haas om en om aan in ca 3-4 minuten zodat deze mooi gekleurd is, laat even rusten en snij dan in dunne plakjes.

Dresseer de sla en witlof met de asperges op de borden en verwerk de plakjes haas erin, garneer met dunne plakjes paprika, de eieren en de meloen/ komkommer bolletjes. Strooi wat peper en zout op het vlees en de eieren, garneer af met de kruidenblaadjes en lepel de vinaigrette over het gerecht.

Bon apetit!

Dit recept is gemaakt met Peter's Farm Rosé Beter Leven Kalfsvlees.

  • Deze website gebruikt cookies ter registratie van webstatistieken. Door voor "Ik ga akkoord" te kiezen geeft u toestemming voor het zetten van cookies op uw systeem.
  • Ik ga akkoord.